top of page

CRAFT COLLECTION

BABBELWATER kopiëren.png
Bruin Stoopke fles kopiëren.png
Hoppe Belle fles.png
Goeie Seeve fles kopiëren.png
STRIP_BBW kopiëren.png
STRIP_GS kopiëren.png
STRIP_BRUIN ST kopiëren.png
STRIP_HOP kopiëren.png

Bruin Stoopke is van oudsher een jenever uit het gamma van de oude Cockney's Distillery uit Gent. Al in 1897 behaalde hij een gouden medaille op de Concours Mondial de Bruxelles.

Bevat 20% moutwijn van gerst. Na een dubbele pot still distillatie in onze kleine ketel, ligt Bruin Stoopke nog een jaar op eiken vaten. 

Sinds wanneer Goeie Seeve op de markt is, is onduidelijk. In 1919 maakte Jules De Brabandere er wel al reclame voor met zijn stokerijtje uit Gent. Later werd zijn stokerij eigendom van Achille Hoste's Cockney's Distillery.

Vervaardigd uit een mengeling van gerst en rogge waarvan niet minder dan 63% moutwijn gebruikt wordt, rijpt deze jenever in een enkel vat en wordt nooit volledig geleegd. Hierdoor zitten er resten jenever in van 1983 wanneer het vat voor het eerst werd gebruikt.

Hoppe Belle is eigenlijk een IPA jenever waarbij we 4 hopsoorten gebruiken. Uit de eigen streek gebruiken we er 2 (Kent Golding en Hallertau) en uit de V.S. 2 citrahops. Hoppe Belle is een complexere variant van de Hopjenever uit 1977, steeds gemaakt voor Van der Schueren.

Weinig moutwijn (4%) om het jonge, frisse karakter te behouden en geen houtrijping. Tarwe is de basis voor de alcohol. De verse hopbellen worden gemacereerd in de afgewerkte jenever voor 8 uur lang.

Een zeer lokale Aalsterse variant.

Oilsjters Babbelwater is de traditionele borrel tijdens Aalst Carnaval geworden en zag het levenslicht in 1996. 

 

Geen houtrijping, wel een maceratie van inheemse kruiden die mooi opgenomen worden door het geheel. Net 15% moutwijn waardoor het nog steeds een jonge jenever is. 

bottom of page