top of page
Anker 1

spirits uit

alle hoeken

Naast de eigen productie van sterkedranken, voert VdS ook spirits in uit andere landen. Vaak zijn dit merken van ambachtelijke huizen en stokerijen die de liefde voor het métier met ons delen. Maar ook onmiskenbare klassiekers brengen we tot bij u. 

Geografisch beschermde dranken zoals calvados, cognac en armagnac uit Frankrijk, grappa uit Italië of Scotch Single Malt zijn maar enkele voorbeelden. Wereldwijde brandy's, eaux-de-vie, whiskies en rum, Stokerij VdS heeft alles in huis wat u zoekt.

Bekijk
Rumstill_stokerijvds_edited.jpg
Rumemptying_stokerijvds.jpeg
Canecutting_stokerijvds.jpg

Rum

Gemaakt van suikerriet, het zogenaamde sugar cane, staan de bekendste stokerijen van rum voornamelijk op en rond de Caraïben. Elk eiland heeft er wel een stokerij die zijn eigen rum fabriceert. Vaak zijn deze rums omwille van het verschil in terroir waar het suikerriet vandaan komt, anders van smaak. Zo is rum uit Guyana rokerig en rijker dan rum uit Puerto Rico. Barbados? Zachter! Trinidad? Voller!

Hoe dan ook is er een rum voor iedereen. Je kan een interessant aanbod rums vinden bij VdS, om puur van te genieten of voor te gebruiken in (Tiki-)cocktails. Doorheen het jaar zijn er ook rumtastings in de stokerij die je zelf kan bijwonen. Steeds een leuke en goedgevulde avond waarbij je leert over rum, het terroir, de afkomst en natuurlijk de smaak. Bekijk snel de volgende tasting!

Whisky

Één van de meest iconische spirits als je het ons vraagt én één die verder gaat dan de landsgrenzen van Schotland. Ok, het schiereiland is misschien wel de gedoodverfde thuishaven van uisge beatha (Keltisch voor whisky nvdr.) maar het begrip whisky is veel breder te bekijken. De graanspirit wordt ook vakkundig gedistilleerd in Ierland, Engeland, de V.S., Canada, Japan en ook bij ons in België. Dat is logisch want op zich verschilt whisky niet zo veel van oude graanjenever, en laat dat nu net onze nationale spirit zijn! 

De grote verscheidenheid in smaak tussen peated en fruity, salty en bodied hangt meestal samen met de regio waar de whisky wordt gemaakt. Bij VdS vindt u de geschikte whisky die voldoet aan de noden van een ervaren whiskydrinker als ook voor de prille ontdekker in het wereldje. Bekijk ook de datums om een tasting over whisky bij te wonen bij ons in de stokerij. Tip: je kan een tasting ook cadeau doen!

Whiskystill_stokerijvds.jpg
Grain_stokerijvds.jpg
Glasswhisky_stokerijvds.jpg
Cogna_stokerijvds.jpg

COGNAC

armagnac

Twee geografisch beschermde fruitdistillaten vanuit dezelfde hoek van Frankrijk. Concreet betekent dit dat wijzelf, als producerende stokerij, geen dranken mogen uitbrengen onder die naam. Gelukkig hebben wij daar onze contacten met producenten van wie wij kunnen invoeren. En hoe! Niet alleen importeren we flessen maar ook vaten waardoor we hier terplaatse kunnen bottelen. Want dat mag wel.

Onze jarenlange handelsrelaties en onze eigen bottelingen  zorgen voor een uitstekende prijs -/kwaliteitsverhouding. 

Calva_stokerijvds.jpg

CALVADOS

Calvados is een beschermd distillaat komende van een mengeling van verschillende soorten appelen. Enkel in Normandië, Frankrijk mag men de naam gebruiken wanneer de appelcider gedistilleerd wordt in de daarvoor bestemde typische alambiek. Opnieuw mag die wel gebotteld worden buiten de streek.  

Naast de geïmporteerde calvados van gevestigde stokerijen, kan u ook steeds onze eigen gebottelde calvados verkrijgen. In de stokerij bottelen we jonge calvados en oudere tot 15 jaar gerijpt. 

Ga verder naar:

bottom of page