
AUTHENTIC BRANDS,
PASSIONATE PEOPLE
Met respect voor herkomst en vakmanschap brengen we producten van gelijkgestemde familiale producenten samen en distribueren die via zorgvuldig gekozen kanalen. Onvervalste authenticiteit staat in onze keuze centraal.
Zo bouwen we bruggen tussen makers wereldwijd en liefhebbers hier.

Amaro Ciociaro
Bedacht door Vincenzo Paolucci in 1873 nadat hij zich vestigde in de Liri Vallei nabij Sora in Ciociaria.
De amaro wordt door kenners nog steeds gezien als één van de meest ambachtelijke op de markt en geniet bekendheid bij connoisseurs in de mixologywereld.
Vandaag wordt Amaro Ciociaro nog steeds gemaakt door Vincenzo’s afstammelingen onder het bedrijf Paolucci Liquori.



Rum
Gemaakt van suikerriet, het zogenaamde sugar cane, staan de bekendste stokerijen van rum voornamelijk op en rond de Caraïben. Elk eiland heeft er wel een stokerij die zijn eigen rum fabriceert. Vaak zijn deze rums omwille van het verschil in terroir waar het suikerriet vandaan komt, anders van smaak. Zo is rum uit Guyana rokerig en rijker dan rum uit Puerto Rico. Barbados? Zachter! Trinidad? Voller!
​
Hoe dan ook is er een rum voor iedereen. Je kan een interessant aanbod rums vinden bij VdS, om puur van te genieten of voor te gebruiken in (Tiki-)cocktails. Doorheen het jaar zijn er ook rumtastings in de stokerij die je zelf kan bijwonen. Steeds een leuke en goedgevulde avond waarbij je leert over rum, het terroir, de afkomst en natuurlijk de smaak. Bekijk snel de volgende tasting!
Whisky
Één van de meest iconische spirits als je het ons vraagt én één die verder gaat dan de landsgrenzen van Schotland. Ok, het schiereiland is misschien wel de gedoodverfde thuishaven van uisge beatha (Keltisch voor whisky nvdr.) maar het begrip whisky is veel breder te bekijken. De graanspirit wordt ook vakkundig gedistilleerd in Ierland, Engeland, de V.S., Canada, Japan en ook bij ons in België. Dat is logisch want op zich verschilt whisky niet zo veel van oude graanjenever, en laat dat nu net onze nationale spirit zijn!
​
De grote verscheidenheid in smaak tussen peated en fruity, salty en bodied hangt meestal samen met de regio waar de whisky wordt gemaakt. Bij VdS vindt u de geschikte whisky die voldoet aan de noden van een ervaren whiskydrinker als ook voor de prille ontdekker in het wereldje. Bekijk ook de datums om een tasting over whisky bij te wonen bij ons in de stokerij. Tip: je kan een tasting ook cadeau doen!



Twee geografisch beschermde fruitdistillaten vanuit dezelfde hoek van Frankrijk. Concreet betekent dit dat wijzelf, als producerende stokerij, geen dranken mogen uitbrengen onder die naam. Gelukkig hebben wij daar onze contacten met producenten van wie wij kunnen invoeren. En hoe! Niet alleen importeren we flessen maar ook vaten waardoor we hier terplaatse kunnen bottelen. Want dat mag wel.
​
Onze jarenlange handelsrelaties en onze eigen bottelingen zorgen voor een uitstekende prijs -/kwaliteitsverhouding.
Calvados is een beschermd distillaat komende van een mengeling van verschillende soorten appelen. Enkel in Normandië, Frankrijk mag men de naam gebruiken wanneer de appelcider gedistilleerd wordt in de daarvoor bestemde typische alambiek. Opnieuw mag die wel gebotteld worden buiten de streek.
​
Naast de geïmporteerde calvados van gevestigde stokerijen, kan u ook steeds onze eigen gebottelde calvados verkrijgen. In de stokerij bottelen we jonge calvados en oudere tot 15 jaar gerijpt.