top of page
Alowis_groep_3.jpg

De heer Mertens Alois was een gedreven ondernemer en likeurmaker. In zijn thuisstad Aalst introduceerde hij zijn eigen gemaakte dranken in het jaar 1876 en het Likeurhuis Mertens was er een gekende waarde in die tijd. Zijn zoon Hector volgde de zaak op én kwam later tot een overeenkomst met Joseph Van der Schueren. De eerste jaren werkten zij samen tot het moment dat Joseph het huis volledig overnam in 1928 en zo zijn eerste stappen zette. Later kwamen hier nog andere dranken bij en evolueerde dit in de stokerij van vandaag. Stokerij Van der Schueren produceert al van in het prille begin, in de jaren 1920, vele soorten fijne likeuren. Op een gegeven moment maakte de stokerij meer dan 35 verschillende likeuren. Vooral vruchtenlikeuren zoals citroen-, aardbei- en abrikooslikeur maar ook Curaçao Triple Sec en Punch au Rum.  Ook vandaag doen we dit nog. De varianten van toen vullen we aan met hedendaagse likeuren. Sinds 2019 wordt het leeuwendeel van het gamma likeuren gemaakt onder de naam Alowis als eerbetoon aan de stichter van het likeurhuis waar het allemaal mee begon.

Alowis logo vector.png
Alowis_8_edited_edited.png
Alowis_4_edited_edited.png
Alowis_1_edited_edited_edited.png
Alowis_6_edited_edited.png
Alowis

ONZE COCKTAIL LIKEUREN

 IDEAAL OM MEE TE MIXEN 

Alowis_3_edited_edited.png
Alowis_9_edited_edited_edited_edited.png
Alowis_2_edited_edited_edited.png
Alowis_5_edited_edited_edited_edited.png
Koffielikeur

Koffielikeur

Livinuskoffie

Zachte koffielikeur op basis van oude graanjenever. Heerlijk op een koude winterdag of gewoon als digestief. Drink hem warm met een topping van slagroom.

Faluintjeskoffie

Pure mokka op basis van Faluintjesjenever.
Is het lekkerst warm of koud geserveerd met slagroom.

Faluintjeskoffie_edited.jpg

Klassieke likeuren

Een van de eerste producten van Joseph Van der Schueren was zijn Aalsterse Elixir VdS die verkrijgbaar was in 30°, 35° en 40°. Deze fijne kruidenlikeur wordt nog steeds gemaakt in de stokerij volgens het eerste receptuur. Ook de bijna vergeten goudlikeur Goldwasser met échte bladgoudschilfers, Parfait Amour en Liqueur Des Moines behoren nog tot het gamma.

De recenter uitgebrachte rozenlikeur Sweet Roses, Limoncello en Amaretto vervoegen de klassiekers van weleer.

bottom of page