Alowis logo vector.png

Stokerij VdS produceert al van in het prille begin, in de jaren 1920, vele soorten fijne likeuren. Op een gegeven moment maakte de stokerij meer dan 35 verschillende likeuren. Vooral vruchtenlikeuren zoals citroen-, aardbei- en abrikooslikeur maar ook Curaçao Triple Sec en Punch au Rum. 

Ook vandaag doen we dit nog. De varianten van toen vullen we aan met hedendaagse likeuren. Sinds 2019 wordt het leeuwendeel van het gamma likeuren gemaakt onder de naam ALOWIS als eerbetoon aan de stichter van het likeurhuis waar het allemaal mee, nog voor het begin van Stokerij VdS. 

Klassieke likeuren

 

Een van de eerste producten van stichter Jozef Van der Schueren was zijn Aalsterse Elixir VdS die verkrijgbaar is in 30°, 35° en 40°. Deze fijne kruidenlikeur wordt nog steeds gemaakt in de stokerij volgens het eerste receptuur. Ook de bijna vergeten goudlikeur Goldwasser met échte bladgoudschilfers, Parfait Amour en Liqueur Des Moines behoren nog tot het gamma.

De recenter uitgebrachte rozenlikeur Sweet Roses, Limoncello en Amaretto vervoegen de klassiekers van weleer.

Koffielikeuren

 

Livinuskoffie

Zachte koffielikeur op basis van oude graanjenever. Heerlijk op een koude winterdag of gewoon als digestief. Drink hem warm met een topping van slagroom.

Faluintjeskoffie

Pure mokka op basis van Faluintjesjenever.
Is het lekkerst warm of koud geserveerd met slagroom.