Belgin St. Cruyt

Al eeuwenlang spelen de abdijen een belangrijke culturele rol in België. Zowel voor de ontwikkeling van botanische kruiden als voor de bieren en kruidendranken. St. Cruyt betekent heilig kruid in het Oud-Nederlands en verwijst naar de gebruikte botanicals in deze gin. Niet minder dan 50 zorgvuldig geselecteerde kruiden en planten zijn verwerkt in het recept en allen zijn ze te vinden in de tuinen van de Belgische abdijen. De voornaamste kruiden behoren tot de Officinalis kruiden en hadden vroeger de beste medicinale werking. Kruiden en planten zoals venkelzaad, rozemarijn, laurier, vlierbloesem en marjolein worden gemacereerd voor minstens 60 dagen in een zachte basisalcohol. Nadien worden deze apart gedistilleerd en vermengd met elkaar tot het product in evenwicht is. Eens de blending is gedaan gebeurt er nog een Dry Hopping, die eigen is aan alle Belgin producten, van 8 uur lang. Het resultaat is een expressieve, maar gecontroleerde, en zeer complexe gin die een aangename ervaring nalaat.

Type: Distilled gin
ABV: 43 %

2375cc5b1e3e6bcc9edb4187b1234e5d_edited.png

Awards

Gin master 2016.png

Goud 2016

Gin Masters