top of page

Onze favoriete zomercocktail.

Bijgewerkt op: 26 jun. 2021

De eerste week van +25°C gemiddeld in ons land ligt net achter ons en dan weet je dat de zomer écht begonnen is. Naast festivals (vanaf augustus), terrasjes en barbecues is het ook weer tijd om gezellig te aperitieven met vrienden.AALSTERSE ZOMERCOCKTAIL

(gebaseerd op publicatie van Visite Magazine 09/06/21)


Even belangrijk als een smakelijke, goed gemaakte aperitief is de afwisseling van die aperitieven. Ben je op zoek naar iets anders dan een gin tonic of cuba libre? Zin in een ietwat exotische, frisse smaak? Lees dan zeker verder want Stokerij VdS onthult zijn favoriete zomercocktail volledig gemaakt met onze eigen gestookte dranken.


MAAK KENNIS MET DE COCKNEY'S BOSTON


Cockney’s Gin als ruggengraat voor de cocktail en Alowis Apricot Brandy als partner die zorgt voor het fruitige karakter. Een leuke ontdekking voor wie niet de gewoonlijke gin-tonic wilt.


Cockney’s Gin is de oudste Belgische gin en internationaal gerenommeerd. Een frisse en kruidige gin van 44,2 % met 18 verschillende botanicals.

Alowis is een reeks van likeuren dewelke speciaal gemaakt zijn om te gebruiken in cocktails. De naam verwijst naar de stichter van een likeurhuis in Aalst in 1876 waaruit Stokerij VdS rechtstreeks is voortgekomen. Momenteel zijn er 8 varianten. Voor deze cocktail selecteren we Alowis Apricot Brandy, een likeur van 24 % op basis van abrikoos, amandel en cognac.

Beiden worden ze gemaakt bij ons in de stokerij in Aalst.


Cockney’s Boston:

  • 4,5 cl Cockney’s Gin

  • 3 cl Alowis Apricot Brandy

  • 2 cl citroensap

  • 1 cl grenadine (van granaatappel)

Alles goed shaken over ijs en schenken in een met ijs gevuld glas op voet.

Werk af met een zeste van citroen als garnituur.
Een heerlijk frisse, fruitige cocktail die gecatalogeerd staat als “slow sipper”. Je sipt er dus vrij langzaam van aangezien deze cocktail niet versneden wordt met een mixer. De aangename citrustonen in Cockney’s Gin gaan zeer goed bij de funky exotische toets in de Apricot Brandy. De twee heffen mekaar naar een hoger niveau. Het bijgevoegde citroensap maakt de beleving extra levendig en onderlijnt de fraîcheur in de gin. Het beetje grenadine op het einde zorgt voor een gebalanceerde samenhang en voegt dat extra zoetje toe op het einde. Voor wie eerder fan is van sprankelende cocktails kan hier na het shaken nog wat tonic toevoegen.


U kan de nodige spirits voor deze cocktail gemakkelijk terugvinden via onze webshop.

Via onderstaande knop komt u meteen op de webpagina van de webshop terecht. Enjoy!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page